SKITUR

LANGREND, FJELDSKI OG SKITOURINGMAGASINET



ET MAGASIN AF ALEXANDER VISSING
OG MARIE-LOUISE ANDREASSEN


OKTOBER 2023



Efter to succesfulde udgivelser af Langrendmagasinet, hedder vi nu SKITUR. Det gør vi fordi, at vi nu omfavner både langrend, fjeldski, og som noget nyt, alpin skitouring. Tre discipliner, der alle har dét til fælles, at du kommer væk fra de liftbaseret områder ved egen kraft. Magasinet er baseret på frivillige kræfter og gratis tilgængeligt både fysisk og digitalt. Se hvor du kan få fingrene i 2023-magasinet længere nede på siden. Ønsker du at læse vores magasiner digitalt, kan både 2021, 2022 og 2023-magasinet læses frit tilgængeligt i bunden.

langrendmagasinet forside

Om SKITUR 2023


Vinterens magasin er ligesom de tidligere udgivelser centreret omkring dansk skiløb. Dyk ned i det over 100 sider tykke magasin med inspirerende fortællinger omkring langrend på dansk sne fra Nordsjælland til Vendsyssel. Og bliv inspireret til tre store skiture i Danmark, som vi drømmer om, atter vil kunne lade sig gøre engang i fremtiden.


Du kan også på blive klogere på spændende langrend-, fjeldski- og skitouringdestinationer i udlandet i form af de østrigske Alper, schweiziske Valais, Grand Paradiso nationalparken i Italien, samt Stryn, Senja og Romsdalsalperne i Norge. Dertil indeholder årets magasin et nærmere kig på DM i langrend og skiskydning i schweziske Lenzerheide, ligesom vi kommer tæt på en række danske skipersonligheder: Den tidligere skifotograf Jakob Helbig, Frederik Svitzer, der driver en skilejrskole i Norge, samt parret Lars Bukkehave og Maria Winther, der lever og ånder for livet på fjeldet og de imponerende ekspeditioner, der følger med.

 

Slutteligt, kan du få gode fif til alt fra at vælge det rette tursudstyr til at klæde dig på lag for lag, til turmadpakken eller den alkoholfrie afterski, hvordan du får dine børn godt igang på langrendski, eller fordele og ulemper ved tre forskellige overnatningsformer i sneen.


Rigtig god fornøjelse.


langrendmagasinet artikler

Hvor kan jeg få fat i et fysisk eksemplar?


SKITUR kan afhentes gratis på følgende nedenstående steder så længe lager haves. Dertil bliver magasinet løbende distribueret ud igennem skiklubnetværket, til udvalgte arrangementer og tilsvarende. Har du selv en butik, café eller lignende, hvor du ønsker at have magasinet liggende, eller har du en forening eller event hvor du ønsker at dele det ud, så kontakt os på hej@sidegesjaeft.dk

 

 

KØBENHAVN

 

ØVRIGE SJÆLLAND


FYN

 

JYLLAND

 

 

Læs SKITUR digitalt


Nedenfor kan alle udgivelser læses frit tilgængeligt. For den bedste oplevelse, husk at trykke på visning i fuld skærm. Og sidder du på en mobiltelefon eller tablet, anbefales det er vende enheden på den vandrette led, hvis du ønsker dobbeltsidet læsning.



2023/2024 magasinet

2022/2023 magasinet

2021/2022 magasinet

Fakta


Udgiver: Sidegesjæft

Udgivelse: 2021, 2022, 2023

 

Chefredaktør: Alexander Vissing

Partnerskaber og salg: Marie-Louise Andreassen

Art Direction og layout: Louise Lyngbo Pedersen


ISSN 2794-6762 - Titel: Skitur (Trykt udg.)

ISSN 2794-6770 - Titel: Skitur (Online)


ISSN 2794-4735 - Titel: Langrendmagasinet (Trykt udg.)

ISSN 2794-4743 - Titel: Langrendmagasinet (Online)